Thursday, April 28, 2011

Grup Şcolar Economic "Justinian Marina" Băile Olăneşti -PREMIUL I LA ALYTUS-LITUANIA


În perioada 07-08 aprilie 2011, s-a desfăşurat la Alytus-Lituania cea de-a XV-a Ediţie a Târgului Internaţional al Firmelor de Exerciţiu , la care au participat 49 firme de exerciţiu si intreprinderi simulate din Lituania(40), România(5), Finlanda(3), Suedia(1).

Grup Scolar Economic “Justinian Marina” Băile Olaneşti, a participat cu Firma de exerciţiu THILLA SA,  care are ca obiect de activitate: “Activităţi ale agenţiilor de turism”.
Participarea lor la târg a constat în amenajarea standului, prezentarea produselor si serviciilor turistice   însoţite de scurte caracterizări,  preţul  acestora si  facilitatile  oferite;  au pus la dispoziţia vizitatorilor lituanieni pliante de prezentare a firmei,  cataloage cu produse şi alte materiale publicitare, au oferit produse la preţuri promoţionale şi diverse cadouri simbolice. Publicul lituanian a putut cumpăra serviciile turistice oferite de FE THILLA SA, si a votat cea mai buna prezentare a firmei de exercitiu.
In cadrul targului s-au desfasurat tranzactii economice, s-au incheiat contracte de vanzare – cumparare,  care au permis stabilirea unor parteneriare pe termen lung cu colegii din tarile participante la targ.
Elevele  au participat la urmatoarele competitii : Cea mai comunicativa echipa, Cea mai bună prezentare electronica, Cea mai bună prezentare non-traditionala, Cel mai bun stand, Cea mai buna reclama a firmei,  Cel mai bun catalog,  Cel mai bun manager, Cele mai reprezentative materiale publicitare.
Elevele participante: Făgeteanu Ştefania-Georgiana, Ene-Baluta Elena coordonate de doamna profesoară Ioan Maria, si-au pus in valoare competentele de comunicare intr-o limba straina, spiritul antreprenorial  dobandit prin metoda de predare – invatare prin firma de exercitiu, reusind sa castige  Locul I pentru “Cea mai buna prezentare non-traditionala”.

Activitatea în cadrul firmei de exercitiu aduce aduce dinamică în învăţare, elevii acţionând ca forţe de conducere şi colaboratori, dezvoltându-şi spiritul întreprinzător.
Firma de exerciţiu este modelul didactic ce permite simularea activităţilor dintr-o întreprindere economică reală, este copia fidelă a unei firme reale, în cadrul căreia elevii, îndrumaţi de profesorul coordonator, desfăşoară şi exersează activităţi executate de o unitate economică, comercializând produse şi servicii virtuale.  Firmele de exerciţiu din ţara noastră îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea şi cu sprijinul centralei de coordonare a firmelor de exerciţiu din învăţământul preuniversitar românesc – ROCT, cu sediul la Timişoara.

Persoane care nu au ramas indiferente la actiunile la care sunt implicati elevii de la Grup Scolar Economic “Justinian Marina” din Baile Olanesti sunt: Inspector Scolar General –prof. Ene Gabriela- Ana;  domnul  Doru  Paraschiv - Manager General SC RosanGrup SRL Valcea; domnul Ion Nuica – Manager SC Noil SRL Valcea; domnul Alin Ciuciulica –manager SC Fadex Print Paper SRL Pausesti Maglasi, Mama elevei Ene–Baluta Elena, Ioan Maria –profesor coordonator al FE THILLa SA Baile Olanesti.
 Multumim pe aceasta cale!
REMEMBER ALYTUS - LITHUANIA




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

CONCEPTUL ,,FIRMA DE EXERCITIU”  “Firma de exercitiu” reprezintă un model al unei întreprinderi reale, fiind o metodă de abordare practică a...