Thursday, February 22, 2024

CONCEPTUL ,,FIRMA DE EXERCITIU”

 “Firma de exercitiu” reprezintă un model al unei întreprinderi reale, fiind o metodă de abordare practică a integrarii continuturilor, metoda conceputa pentru formarea aptitudinilor pentru formarea aptitudinilor personale si comportamentelor aplicabile in toate domeniile economice, pornind de la functiile de baza si pana la cele de conducere din firma.

In firma de exercitiu se realizeaza sinergia interdisciplinitatii continuturilor de la diverse discipline studiate, sunt exersate tranzactiile economice existente in firmele reale, fiecare firma de exercitiu fiind structurata in conformitate cu situatia din practica, in departamente: resurse umane, secretariat, marketing, desfacere, financiar contabil, etc.,  elevii sunt  responsabili și își educă si formeaza spiritul de intreprinzator.

Activitatea firmelor de exercitiu se desfasoara conform legislatiei in vigoare pentru firmele reale. Toate documentele emise la centrala firmelor de exercitiu care reprodus documente ale institutiilor statului, vor avea un semn distinctiv, UZ DIDACTIC.

Metoda firma de exercitiu se caracterizeaza prin doua aspecte definitorii:

– virtual: nu exista bani sau bunuri;

– real: se respecta uzantele comerciale, fluxul informational, documentele si circuitul documentelor.

Simularea situatiilor de esec si a celor de succes reprezinta pentru experienta elevilor o componenta esentiala si necesara a procesului de invatare.

Insusirea competentelor cheie le permite elevilor obtinerea unor abilitati profesionale si a unei flexibilitati ridicate pe piata de muncii precum si totodata descoperirea afinitatilor fata de un anumit loc de munca. Competentele obtinute pot determina reducerea perioadei de acomodare la locul de munca, aspect deosebit de benefic pentru viitorii angajati cat si pentru angajator.

Puterea firmei de exercitiu sta in relationarea determinata de derularea de trenzactii pe piata firmelor de exercitiu (nationala si internationala) precum si de comunicarea cu mediul extern la firmei de exercitiu, respectiv: colaborarea cu firma “mama”, cu alti agenti economici, cu institutii ale statului, etc. Firma de exercitiu, complexa ca metoda, motivata ca efecte, e o provocare atractiva atat pentru elevi cat si pentru profesori. Sursa: www.roct.ro

În cadrul Liceului Tehnologic Justinian Marina Baile Olanesti, în anul școlar 2023-2024, functioneaza FE THILLA SA.

Agentia THILLA va poate oferi cele mai frumoase vacante cu amintiri si nostalgii de neuitat, la nivel individual si de grup.

THILLA se adreseaza turistilor dar si agentiilor de turism ce doresc sa revanda pachetele noastre.

Cu THILLA veti avea ocazia sa vizitati minunata Romanie dar si alte locuri din lume , la care gandul poate v-a purtat !

Aici gasiti consilieri turistici, gata sa va ajute cu sfaturi, idei si informatii.

Agentia THILLAva pune la dispozitie serviciile pe care le asteptati :

*consultanta inaintea calatoriei

*organizarea calatoriei

*asistenta permanenta in timpul acesteia

MISIUNEA FIRMEI : sa intelegem nevoile clientilor si sa le oferim serviciile potrivite, la cea mai inalta calitate.

Oferta, agentiei touroperatoare Thilla, este diversificata si foarte atragatoare, atat pentru turismul intern cat si pentru turismul extern! Va invitam sa o priviti ! Colectivul F.E. THILLA S.A. spera intr-o cat mai buna colaborare cu celelalte firme de exercitiu existente pe piata.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

CONCEPTUL ,,FIRMA DE EXERCITIU”  “Firma de exercitiu” reprezintă un model al unei întreprinderi reale, fiind o metodă de abordare practică a...